To view this notification widget you need to have JavaScript enabled. This notification widget was easily created with NotifySnack.
Партнери
 
Контакт
ДПТ 6 МАЈ ДОО-Скопје

Tел:+38923111751
Факс:+38923112751
Адреса:Коле Неделковски 41 1000 Скопје, Македонија

Radece papir

Традицијата за производство на хартија во Радече потекнува од далечната 1736 година. Од тогаш наваму секоја генерација верно ги следи чекорите на своите претци па поради тоа, високите резултати им се неминовни!

Денес, Радече претставува совршенство кога е во прашање хартијата.

Интересен податок е тоа што словенските пасоши се направени токму на нивната хартија, како и банкнотите на многу светски држави.

Оваа фабрика произведува хартија за секојдневна употреба со висок квалитет, техничка хартија, арт хартија како и многу видови на сигурносна хартија. Според Радече, уметноста на пишувањето се крие во хартијата!

6 MAJ долги години е партнер на Радече за Македонија. Од нивниот асортиман на хартија, нуди многу видови како: фотокопирна хартија, биндек, картони, муфлон, кунздрук со врвен квалитет.

Фотокопирна хартија

R Copy/R Copy Colored

Канцелариска хартија за широка секојдневна употреба погодна за копирање и печатење на сите видови на печатачи. Се одликува со висока белина, можност за двострано копирање и копирање во боја. Отпорна на стареење и губење на бојата. Произведена во согласност со ИСО 9706 стандард.
Технички карактеристики: Rcopy (pdf)


Повеќе за : R Copy/R Copy Colored

Офсетна хартија

Starprint Silver

Непремачкана офсетна хартија со Б квалитет, соодветна за производство на тетратки, книги, брошури, прирачници и слично.
Погодна како за црно-бела, така и за техника во боја.


Повеќе за : Starprint Silver

Специјална хартија

Paramedical

Ова е хартија со мала тежина која се користи во фармацевската и козметичката индустрија која овозможува одлични резултати во печатењето.

Повеќе за : Paramedical

Хартија за цртање

Special drawing Rough

Непремачкана хартија со текстура, оптички избелена и природно бела без додаден избелувач.

Повеќе за : Special drawing Rough