To view this notification widget you need to have JavaScript enabled. This notification widget was easily created with NotifySnack.
Партнери
 
Контакт
ДПТ 6 МАЈ ДОО-Скопје

Tел:+389 2 311 1751
Факс:+389 2 311 2751
Адреса: Христо Татарчев 69, 1000 Скопје, Северна Македонија

Претставување

На 21-ви февруари 1991-та година, во едно време кога се раѓаше пазарната економија на тогашната СФРЈ, Чатлески Петар, дипломиран економист на првата генерација економисти при Економскиот Факултет во Скопје, ги постави темелите на 6 Мај.

На самиот почеток владеела дилема за определба на дејноста на фирмата, но талкањето не траело долго. Од изборот меѓу  печатница и трговија со графички дејности, г-дин Чатлески се решава за трговијата воден од својата желба за донесување на новитети во Македонија.

Прв бренд со кој се поврзал е Вевче, индустрија фокусирана на етикетна хартија и хартија за флексо печат од Љубљана. За својот потег г-динот Чатлески добил огромна поддршка од сега веќе пензионираните тогашни менаџери, г-дин Иван Јамнишек и г-дин Петар Селан.

За многу кратко време 6 Мај станува лидер во областа на етикетна хартија и хартија за флексо печат на подрачјето на веќе оформената самостојна Република Македонија.

Само 2 години по формирањето на 6 Мај, се вработуваат Сашо Чатлески и Миодраг Даскаловиќ. Младоста, ентузијазмот и желбата за успех ги мотивира да освен Вевче посегнат и по многу други брендови, како: Радече и Количево од областа на хартијата и Кодак, Варн, ЕЦС, Флинт Груп од областа на графичката припрема.

Денес 6 Мај брои 10 вработени од кои 6 се со високо образование. Ентузијазмот и желбата за нови предизвици се она што не води низ годините, а традицијата измешана со современиот свет е она што ќе продолжиме да ви го пренесуваме и понатаму.